Wat we doen

Ladies’ Circle LC55 is een serviceclub voor vrouwen tot en met 45 jaar, woonachtig in de Hoeksche Waard. Onder het motto Vriendschap en Service zetten wij ons in voor ondersteuning van goede doelen. Dat doen wij door het inzamelen van geld en door zogenaamde handen-uit-de-mouwen activiteiten.

In onze Circle zijn gemiddeld zo’n 18 Ladies actief. Wij komen één keer per maand bij elkaar om te vergaderen of voor een gezellig activiteit. Voor het organiseren van de activiteiten wordt er binnen iedere Circle een bestuur gekozen, bestaande uit een voorzitter, penningmeester en secretaris. De leden krijgen dan weer een nieuwe functie binnen één van de commissies, zoals de servicecommissie, de benefietcommissie, de PR-commissie, en de kascommissie.

Jaarlijks installeren wij zo’n 2 a 3 nieuwe Ladies. Aansluiting vindt enkel plaats op uitnodiging. Nadat een potentiële nieuwe Lady tijdens een vergadering genoemd is, wordt zij uitgenodigd om een tweetal bijeenkomsten bij te wonen. Op deze manier krijgt zij een goed beeld van wie wij zijn, en wat wij doen en bepaalt zij of de Circle bij haar past. Vervolgens vindt de installatie plaats, altijd een heel vrolijk en gezellig moment vol verrassingen!

Geschiedenis

Ergens in 2005 besloten 2 vriendinnen, Karin Gravendeel en Esther Van den Neste, een vrouwelijke tegenhanger voor de Ronde Tafel in de Hoeksche Waard op te richten. En na wat speurwerk kreeg het plan een Ladies Circle op te richten vorm. Met de Ronde Tafel als basis werden 10 enthousiaste Ladies in spé bij elkaar gezocht en geënthousiasmeerd om met een een flinke dosis gezelligheid, samen de handen uit de mouwen te steken voor het goede doel. Een voorbereidingsperiode van ruim 2 jaar ging vooraf aan het officiële chartermoment: 10 maart 2008. LC 55 was een feit.

Inmiddels de De Hoeksche Circle uitgegroeid tot een actieve groep van ongeveer 18 jonge vrouwen.

Een stukje lokale historie… Hoeksche Waard, van moeras tot polder

Met hun brede armen omsluiten Haringvliet, Hollands Diep, Dordtse Kil, Oude Maas en het Spui een eiland dat met zijn uitgestrekte polders een overweldigende indruk van rust en ruimte geeft. Dat is de Hoeksche Waard…

Het eerste stukje land van de huidige Hoeksche Waard is de Sint Anthoniepolder. Rondom slibten stukken land aan, die droog vielen bij eb. Door om de slikplaten steeds een dijk aan te leggen veranderde de Hoeksche Waard langzamerhand van een moeras in een polder.

Langgerekte akkers, hoge rijk beboomde dijken met karakteristieke dijkbebouwing en oude kreken bepalen binnendijks het landschap. Buitendijks langs de rivieren vormen slikken, gorzen, grienden en uitgestrekte watervlakten het landschap. De naam Hoeksche Waard is afgeleid van de ambachtsheerlijkheid Hoecke, het tegenwoordige Puttershoek.

Bestuur

Het bestuur van 2021-2022 bestaat uit drie Ladies:

Voorzitter: Annemiek de Bruin

Secretaris: Jaimie van Leeuwen

Penningmeester: Amerens de Jager

Het bestuur wordt dit jaar ondersteund door:

Special lady : Fransje Meinds

Motto 2021/2022

The best things happen unexpectedly!

Onze Ladies

Nieuwsgierig?

Wil je meer informatie over Ladies’ Circle De Hoeksche Circle of heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in of stuur een email naar lc55@ladiescircle.nl

    Foto's