Service lokaal:

Stichting Kunstbus

Ladies’ Circle Nederland is een serviceclub, wat inhoudt dat wij ons inzetten voor goede doelen. Onze Circles halen geld op voor allerlei mooie projecten, op lokaal, nationaal en internationaal gebied. Dit wordt gedaan door bijvoorbeeld het organiseren van evenementen of het verkopen van diverse producten.

Het goede doel voor het jaar 2021 – 2022 is “Stichting Kunstbus

www.stichting kunstbus.nl

Zoals sporten bijdraagt aan een goede lichamelijke conditie, zo stimuleert kunst de persoonlijke grote en de gezondheid van het brein. Dat geldt zowel voor jou als bewonderaar van kunst, maar ook als je kunst maakt. Vele onderzoeken door de jaren heen, hebben dit duidelijk aangetoond. Maar net zoals lang nog niet alle sportaccommodaties toegankelijk zijn voor iedereen, zo is ook kunst niet voor iedereen bereikbaar.

En dat willen zij veranderen! Bij stichting Kunstbus draait het om samen kunst beoefenen, bewonderen en ervaren. Zij brengen de boodschap hoe bijzonder het is om te ontdekken, dat een beperking ook een rijke inspiratiebron kan zijn. Kunstbus speelt in op de wensen en behoeften van zowel de deelnemers als de lokale kunstenaars. Zij maken gebruik van het culturele aanbod om hiermee de maatschappelijke rol van kunst en cultuur te versterken. Hun ervaring is, door deze twee doelgroepen samen te brengen, dat het wederzijdse inspiratie oplevert. De deelnemers worden geprikkeld tot originele en bijzondere resultaten. Met hulp van de kunstenaars.

Zo wordt de deelnemende persoon of personen geprikkeld tot originele resultaat, waarbij ze hulp krijgen van de kunstenaars.

Nationaal Service Project:

Stichting Metakids

Op de landelijke vergadering op 13 juni 2020 is Stichting Metakids gekozen als het landelijke goede doel, het nationaal serviceproject, voor de jaren 2020 – 2022. Veel Circles in Nederland proberen gedurende 2 jaar zoveel mogelijk geld op te halen, middels zelfgeorganiseerde acties. Metabole ziekten, ook wel stofwisselingsziekten genoemd, zijn één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Bij deze kinderen gaat er vanaf de geboorte iets mis in de ‘chemische fabriek’ van hun lichaam. Voedingsstoffen worden niet goed opgenomen of niet goed afgebroken. Zonder behandeling wordt het kind ziek en in plaats van dat het gezond opgroeit, begint een proces van onomkeerbare lichamelijke en verstandelijke aftakeling. Veel kinderen halen hun eerste verjaardag niet eens.

Stichting Metakids zet zich in voor alle kinderen met een metabole ziekte door wetenschappelijk onderzoek te financieren en deze slopende ziekten bekend te maken. Meer weten? Kijk op de website van de Nationale Service Raad.